Wysłany: 2006-01-20, 20:16 Rośnie sieć ścieżek rowerowych +
Bardzo mnie to cieszy, ponieważ lubię jeździć na rowerze. Jeżdżę każdego dnia do pracy z POW w stronę ronda na Bińkowie, później w stronę Lidla i na Grocholice. Do tej pory ciężko było bo chodniki strasznie dziurawe, a ulicą strach :-/ No ale teraz się to zmieniło - mam ścieżkę od E'Leclerca aż do ronda i dalej w trochę gorszym stanie aż do Lidla
No ale nie tylko tu powstają ścieżki - Czapliniecka, Lipowa. Fajnie. Mogłyby jeszcze powstać strzeżone parkingi dla rowerów w centrum miasta by można było bezpiecznie zostawić rower i wejść np. do sklepu
Od ronda do lidla przeciez jest droga rowerowa tylko po 2 stronie ulicy ;]
A co do zabezpieczen rowerow to kto tego bedzie strzegl ? i Kto za to zaplaci. Nie lepiej kupic sobie dobry zamek Owerek przecie mozna przymocowac wszedzie.Pzdr !
Od ronda do lidla przeciez jest droga rowerowa tylko po 2 stronie ulicy ;]
No przecież pisałem, że jest - tylko w "troche" gorszym stanie
Quality napisał/a:
A co do zabezpieczen rowerow to kto tego bedzie strzegl ? i Kto za to zaplaci. Nie lepiej kupic sobie dobry zamek Owerek przecie mozna przymocowac wszedzie.Pzdr !
Kto będzie strzegł? podobno jest bezrobocie wiec to pomysl na nowe miejsca pracy a co do zapłaty - chętnie bym zaplacił tę złotówke czy dwie mając gwarancję, że nikt mi roweru nie podprowadzi, a zamek można zawsze przeciąć niestety
A co do tej zlotowki to wiesz jak to jest w polsce. Musi pomysl przejsc przez pol swiata zanim zostanie zaakceptowany hehe
No może troche przegiąłem z tymi parkingami dla rowerów - pomarzyć dobra rzecz
Mimo wszystko cieszą mnie te powstające ścieżki rowerowe. Właśnie powstaje nowy projekt ścieżki - od "Megawatu" przy ul. Kwiatowej do ul. 1-go Maja (między przychodnią a parkingiem przy markecie Polo)
Fajnie
Mimo ze obecnie nie przmieszczam sie owerem to tez jestem za
a powinieneś - nie ma nic lepszego jak złapać trochę spalin w płuca hehe
Mimo wszystko rower jest tańszy, ekologiczniejszy i zdrowszy niż auto Nawet radio można sobie zamontować ... tylko jak zrobić "zimne łokcie"
Lokcie na przezutki A tak powaznie to kurde pojezdzilbym ale niemoge sie jakos zabrac Nie wiem czy to z braku czasu czy z lenistwa
Nie no teraz to za bardzo nie ma warunków do jazy. Dzisiaj znowu konkretnie przywalił śnieg..
Chociaż zdarzało mi się jezdzić w taką pogodę ale cholernie niebezpiecznie jest
między rondem a Lidlem są namalowane tylko jakies znaczki rowerków, postawione parę znaków i to jest droga rowerowa. Zabić się idzie, bo tak nierówno, ale niec ważne, pan prezydent zapisze ten odcinek, na konto nowowybudowanej ścieżki. I chętnie przed wyborami się pochwali, ile to on kilometrów tras dla rowerów wybudował...
Właśnie powstaje ostatni etap ścieżki na Słok, między Grocholicami a Porębami. Niestety, ten już nie z asfaltu, a kostki... a szkoda
Oj ale ten odcinek od Poręb do Słoku jest naprawde super przynajmniej nie trzeba sie obawiac że coś mnie najedzie od tyłu A co się tyczy ścieżek w centrum to rośnie ich liczba jednak nadal jest ich mało, ale poczekajmy może za jakiś rok będzie lepiej....?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum