Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Kultura ludzka :)
Autor Wiadomość
biggi 
Bywalec

Wysłany: 2007-11-03, 16:59   

W końcu w coś trzeba wierzyc..

Laura
Początkujący

Wysłany: 2007-11-05, 23:06   

Dlaczego nierealne i utopijne?
A może właśnie realne?
Jeśli każdy we własnym zakresie będzie się zachowywał przyzwoicie tak na codzień a nie od święta, czyli tak, jak chciałby aby go osobiście traktowano to myslę, ze bez większego problemu stanie się to realne.
Gorzej jeśli sam oczekuje wobec siebie zachowania OK ale sam zachowuje się perfidnie.

Poza tym wiele z rzeczy i spraw, które kiedyś wielu osobom wydawały się utopią dzisiaj są codziennością, jak choćby budowa Kopalni, Elektrowni czy choćby teraz całkiem niedawno budowa Elektrowni Wiatrowej na Górze Kamieńsk.
Też było wielu sceptyków.
Cecha Polaków to pesymizm, każdy optymista uważany jest za oszołoma.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-11-06, 22:45   

a co sądzicie o 'kulturze' jazdy ? http://wiadomosci.onet.pl/1636208,11,item.html co za idiota :shock:

Fenear 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-11-07, 09:58   

Zgadzam się z Laurom(ą) ja(nie wiem jak to się odmienia ;) ) Wytarczy odrobinę chęci i wiary w to że napewno to się uda.

Miszkos
Moderator

Wysłany: 2007-11-07, 14:55   

to tak jakbyś chciał nauczyć psa latać...

a co do kultury jazdy....w Bełchatowie jeszcze nie jest najgorzej,czasami znajdą się tylko takie baranki,ale wystarczy sie ruszyć za miasto,chociażby na drogę do Piotrkowa by się przekonać,że w Polsce coś takiego jak kultura jazdy nie istnieje...

emigrantka
Początkujący

Wysłany: 2008-06-10, 11:51   

Wtrącę swoje trzy grosze na temat kultury.
Kiedy mieszkałam w Bełchatowie w swojej klatce nie znałam prawie nikogo za to mnie wszyscy znali. Sąsiadki przesiadywały na ławeczce pod klatką i mogły plotkować pół dnia aż ich chłopy z pracy nie wrócą to mnie najbardziej irytowało!
Tak to jest jak się nie ma zajęcia a plotkować można zawsze na wszystkich i na każdy temat bez względu na to czy to prawdą jest czy nie.
Każdą przechodzącą osobą musiały przemaglować, nawet sama słyszałam kiedy miałam okna otwarte, aż mnie szlag trafiał. Nie raz miałam ochotę wyjść i powiedzieć im kilka słow żeby się lepiej sobą zajęły a nie innymi.
Teraz mam spokój, nikt mnie tu nie zna i nikt na mnie nie ma co powiedzieć:)

marluk 
Administrator

Wysłany: 2008-06-10, 19:07   

emigrantka napisał/a:
Wtrącę swoje trzy grosze na temat kultury.
Kiedy mieszkałam w Bełchatowie w swojej klatce nie znałam prawie nikogo za to mnie wszyscy znali. Sąsiadki przesiadywały na ławeczce pod klatką i mogły plotkować pół dnia aż ich chłopy z pracy nie wrócą to mnie najbardziej irytowało!
Tak to jest jak się nie ma zajęcia a plotkować można zawsze na wszystkich i na każdy temat bez względu na to czy to prawdą jest czy nie.
Każdą przechodzącą osobą musiały przemaglować, nawet sama słyszałam kiedy miałam okna otwarte, aż mnie szlag trafiał. Nie raz miałam ochotę wyjść i powiedzieć im kilka słow żeby się lepiej sobą zajęły a nie innymi.
Teraz mam spokój, nikt mnie tu nie zna i nikt na mnie nie ma co powiedzieć:)

helouuuu! to jest nasza Polska mentalność ;-)

Odpowiedz do tematu