Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marluk
2006-09-22, 23:40
MegaNETcaffe w Bełchatowie!!
Autor Wiadomość
Robert 
Początkujący
Robert

Wysłany: 2006-08-13, 19:44   

Witam
Odpowiadając na pytania Quality, najfajniej byłoby gdybyś nas odwiedził i sam zobaczył jak to jest. W czwartek (10.08) zaprosiliśmy do nas piętnastu miłośników CS'a z Bełchatowa. Testowali za darmochę nasz sprzęt i jego ustawienia. Opinie były bardzo pochlebne. Wkrótce będziemy organizować LAN Party i między innymi turniej w CS'a.
Ulegliśmy też "Kubicomani" i następne zawody F1 będzie można obejrzeć u nas w Caffe. Przy okazji odbędzie się turniej w Colina.
Może więc warto czasami do nas zajrzeć.
Pozdrawiam

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-08-15, 19:27   

Moze ktos mi wyjasnic lapotologicznie gdzie to jest? :) .

Robert 
Początkujący
Robert

Wysłany: 2006-08-15, 21:30   

Już odpowiadam na Twoje wątpliwości memory1.
Kawiarnia mieści się na Kościuszki 23. Jest to dawny budynek Księgarni Centrum. Obecnie w tym budynku na dole jest sklep Rossmana i House. Na pierwszym piętrze jest Księgarnia a nasza Kawiarnia jest na drugim piętrze.
Ten budynek jest na skrzyżowaniu (z sygnalizacją świetlną) ulic Kościuszki/ 1 Maja/ Helwiga. Helwiga to jest taka mała uliczka będąca przedłużeniem 1 Maja i prowadzi ona do Muzeum czyli Dworku Olszewskich.
Wydaje mi się, że jak na faceta który nie pochodzi z Bełchatowa i nie mieszka w Bełchatowie to chyba całkiem nieźle "rzucam" nazwami ulic. Przynajmniej tych w okolicy MegaNETcaffe :wink:
Zapraszam.
P.S.
Fajnie, że coraz więcej osób zagląda do nas. Mam nadzieję zę wrażenia są pozytywne. Do południa jest jeszcze mały ruch i wtedy jest duża szansa na spokojne pogranie np w bilard. Wieczorkami za to robi sie fajna "atmosfera klubowa".
Piszcie proszę jakie są wasze zdania na temat ten Kawiarni. PLEASE :grin:

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-08-17, 19:13   

patrzylem tam ze 100 razy dopiero wczoraj zobaczylem szyld :)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-08-29, 12:35   

Jest juz piwo ? :D Jak bedzie to i ja bede :D

Robert 
Początkujący
Robert

Wysłany: 2006-08-29, 19:42   

Piwo będzie od 04 września. :lol: Mam nadzieję, że wytrzymasz do tego czasu, a później nas odwiedzisz :grin:

[ Dodano: 2006-09-02, 16:57 ]
Dziś jest 02.09 i piwo już jest, ale ... :???: nie możemy go jeszcze sprzedawać :cry: Niestety biurokracja i przepisy są nie do przeskoczenia :evil:
Liczymy jednak na to, że już od środy (6 września) wszystko w tym temacie będzie OK. :wink:
Ale zapewniam, że bez piwa też jest u nas fajnie. :smile:

[ Dodano: 2006-09-10, 15:04 ]
:grin: Piwo też już jest :lol:
:idea: Wkrótce odbędą się u nas zawody w Colina o Puchar Gazety Bełchatowskiej. Chętnych zapraszamy do udziału. :idea:
O kolejnych imprezach postaram się informować w tym wątku.
Zapraszam :grin:

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-09-14, 13:21   

a turniej cs'a ? :P P
pozdrowionka :)

Robert 
Początkujący
Robert

Wysłany: 2006-09-17, 22:30   

Hej malaala88.
W cs'a? :roll: OK :grin: Skoro tego sobie życzysz :wink: Już nawet o tym myśleliśmy. Musimy zebrać tylko trochę chętnych, żeby turniej był bardziej interesujący. Rozmawiamy już ze sponsorami, czy wejdą w tę imprezkę i ... turniej prawie gotowy :grin:
Malaala88, a może masz jakąś grupkę chętnych do gry w cs'a? Daj znać.
Byłaś już w MegaNETcaffe :?:
Pozdrowionka :wink:

Chemik'ain
Początkujący

Wysłany: 2006-09-20, 19:10   

Ja moge załatwić około pięciu osób :) Tylko msg me na priv.

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-09-20, 19:18   

w belchatowie bylo pare dobrych klanow (bsbp,!e, finaldest, dck), oraz bardzo duzo osob gralo w cs'a.Mozna powiedziec nadal gra :) wiec z tym nie bedzie problemu raczej

Bylem juz 2 razy w mega colin + 2 piwo gratis rzadza :D (szkoda ze 0,3l :( )
Robert moglbys podac jakis kontakt mam do ciebie pare pytan :)

CHORWAT
Początkujący

Wysłany: 2006-09-20, 20:25   

Mysle ze nie ma lokalu w Belchatowie w ktorym nie znajdzie sie jakis zapalencow gier,neta i browarow.Jesli bedziecie potrafili ich w jakis sposob sciagnac(gazeta lokalna,telewizja) to ineres powinien sie wam krecic.Ale musicie sie liczyc z tym ze w Belchatowie nie jest to latwe bo kazdy lokal ma swoich stalych bywalcow.Ja osobiscie przechodze kolo waszej kawiarenki dosc czesto ale jakos nie mialem okazji wdepnac,ale mam zamiar sie wybrac i oblookac co tam macie ciekawego bo patrzac na to co piszecie macie kilka ciekawych atrakcji i warto do was wejsc i spedzic mam nadzieje mile czas.Ale z cen browaru to musicie zejsc bo 4,5 zl za 0.3 to na nasze miasto jest rozboj w bialy dzien.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-09-21, 06:53   

CHORWAT napisał/a:
Ale z cen browaru to musicie zejsc bo 4,5 zl za 0.3 to na nasze miasto jest rozboj w bialy dzien.

wg mnie akurat w naszym mieście ludzi na to stać ;) Poza tym to nie browar ma przyciągać ludzi ;)
pozdr.

CHORWAT
Początkujący

Wysłany: 2006-09-21, 07:16   

marluk napisał/a:
CHORWAT napisał/a:
Ale z cen browaru to musicie zejsc bo 4,5 zl za 0.3 to na nasze miasto jest rozboj w bialy dzien.

wg mnie akurat w naszym mieście ludzi na to stać ;) Poza tym to nie browar ma przyciągać ludzi ;)
pozdr.

Sorrki ale jakos to do mnie nie przemawia (chodzi mi o cene browara)
Jesli ludzi jest stac to powiedz mi gdzie te tlumy bo jakos z tego co slyszalem to raczej ich tam nie ma(znajdz mi jakis lokal dla mlodziezy z taka cena piwa).A browar w przypadku osob zainteresowanych mysle ze ma dosc spore znaczenie nie twierdze ze jest jakis zajebiscie wazny ale postaw sie w sytuacji takiego Kowalskiego idziesz na 3-4 godzinki pograc w bilard i na kompie 4X2,7=10,8 do tego jakies 5 browcow (pragne przypomniec ze narazie z tego co mi wiadomo sa 0,3 po 4,5 co daje 5X4,5=22,5 czyli mamy w sumie 33,3 zl troche sporo jak na jeden dzien dla takiego powiedzmy 17 latka(Ze nie wspomne ze nie powinien wogole go dostac czyli kasy w kasie mniej)

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-09-21, 08:54   

Lokal, w którym piwo jest w cenie od 4.5 to 7 grzechów i tam mamy zawsze tłumy. W speed rock chyba po 4 jest. Nie wiem jak w eska bo nie chodzę..

Powiem szczerze, że gdyby obniżono cenę piwa do np 4zł za 0.5 to mogłoby to doprowadzić do sytuacji gdzie ludzie przychodziliby tylko na browara, a osoby mocno wstawione mogą sporo narozrabiać co wiązałoby się ze sporymi stratami. To nie są takie siódemki gdzie można stłuc szklankę i nikt za bardzo tym się nie przejmie.
Grunt to zachować odpowiednie proporcje ;)

ps. alkohol niepełnoletnim się nie sprzedaje :)

pozdr.

CHORWAT
Początkujący

Wysłany: 2006-09-21, 09:25   

marluk napisał/a:
Lokal, w którym piwo jest w cenie od 4.5 to 7 grzechów i tam mamy zawsze tłumy. W speed rock chyba po 4 jest. Nie wiem jak w eska bo nie chodzę..

Powiem szczerze, że gdyby obniżono cenę piwa do np 4zł za 0.5 to mogłoby to doprowadzić do sytuacji gdzie ludzie przychodziliby tylko na browara, a osoby mocno wstawione mogą sporo narozrabiać co wiązałoby się ze sporymi stratami. To nie są takie siódemki gdzie można stłuc szklankę i nikt za bardzo tym się nie przejmie.
Grunt to zachować odpowiednie proporcje ;)

ps. alkohol niepełnoletnim się nie sprzedaje :)

pozdr.

Ja nie namawiam kogos do zmiany ceny piwa i robienia z kawiarenki baru w zadnym wypadku mowie tylko ze napewno w jakis sposob negatywnie moze byc odebrane przez klienta kawiarenki ze piwo 0,3 kosztuje tyle co gdzies indziej 0,5 i tutaj przegrywaja na starcie.

A co do sprzedawania alkoholu nieletnim jesli zmienia ceny a beda przestrzegali zakazu sprzedazy % nieletnim nie maja sie czym martwic.Dodatkowym zabezpieczeniem moze byc monitoring i poprostu niechec sprzedania alkoholu osobie ktora raczej ma juz dosc w czajniku.

Odpowiedz do tematu