Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie się uczyliście/uczycie w Bełchatowie ?
Autor Wiadomość
marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-02-03, 09:49   Gdzie się uczyliście/uczycie w Bełchatowie ?

..czyli krótkie opinie o szkołach w bełchatowie ;)

Z podstawówki za wiele nie pamiętam (SP 9), ale wiem jedno, że za wiele mnie tam nie nauczyli no i później ciężko było w średniej na początku ;)
a średnia to Ekonomik, tam to już się działo ;) Dosyć dobrze zgrana klasa, prawie sami faceci (co było ewenementem w tej szkole), a inne klasy z samymi kobietkami ;)
Niestety mieliśmy tylko jeden wyjazd poza miasto do teatru Jaracza w Łodzi no i tam narozrabialiśmy przez co to był pierwszy i ostatni wyjazd ;) A wszystko przez tych alkoholików z hotelarskiego ;) Mieliśmy poważne konsekwencje przez to, ale daliśmy radę i klasa w następnych latach już świeciła przykładem ;) Dużo by się rozpisywać. Jak ten temat się rozkręci to jeszcze coś dorzucę.
pzdr.

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-02-03, 09:56   

Szkola :) Dobry temat :D Nigdy niemyslalem ze bede dobrze pisal o mojej szkole :D
Podstawowka to czasy SP13 :D
Technikum to energetyk o profilu elektronik(najwyzszy poziom w szkole ) - działo sie powiem szczerze :D heh Teraz wrocilem do czasow podstawowki i ucze sie SP13 (studiuje informatyke - i powiem ze latwiej niz w podstawowce, moze to zasluga energetyka bo jak zaczalem studia to wszystko na pamiec wiedzialem, z biegem czasu coraz gorzej z ta pamiecia :D )

Kasia 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-02-05, 09:46   

podstawówka... niezapomniana SP 12 :) obecnie z radościa kończe PG 4, ktore jest dla mnie najlepszym w Bełchatowie, ale po prostu wole byc juz w liceum, bo klasa troche nie taka :P no a przyszłosc swoja chciałabym widzieć w Bronku :) dla gimnazjalistow szczerze polecam PG 4 - dobrze uczą (nie trzeba wkuwac nie wiem jak...), sympatyczny dyrektor, mnostwo osiagnięć, liczne apele, no i sympatyczni w sumie nauczyciele (oczywiscie bywaja wyjatki :P ), to tyle jesli chodzi o moje propozycje :)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-02-05, 11:07   

Hmmm PG4 co to jest ? i dzie to jest :) Moze sie skusze, skoro tak polecasz :P . Eh Bronek - dziwna szkola moim zdaniem :) Ludze wychodzacy stamtad sa dziwni, bez urazy :P .

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-02-05, 21:22   

Wydawało mi się, ze najlepsze gimnazjum to koło marcepana jest chyba nr 1

A co do ludzi z bronka to fakt sporo dziwaków, za dużo kasy rodzice mają.. oczywiście bez urazy ;) są wyjątki np moja dziewczyna 8)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-02-05, 21:31   

Moja tez :D

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-02-05, 21:32   

;]

co do tego gimnazjum to juz sobie sprawdziłem fakt słyszałem sporo dobrego o nim. podobno chodzą tam dzieci nauczycieli i lekarzy :P

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-02-05, 21:34   

Hmmm to burzuazja :P Nie czul bym sie dobrze w takiej szkole.

marolek 
Administrator

Wysłany: 2006-02-07, 00:21   

Fakt "jedynka" teraz chyba najlepiej się prezentuje z wszystkich szkół podstawowych i gimnazjów, a pamiętam jeszcze niedawno ... te kartony :-)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-02-07, 00:33   

Oco chodzi ? Moze cos wiecej na ten temat bo chyba nie wiem co jest grane :P

Kasia 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-02-08, 14:31   

jeju, kto ci naopowiadal takich bzdur o naszym gimnazjum :| nie znam ani jednej osoby, ktora bylaby dzieckiem lekarza itd. zdarzaja sie moze wyjatki nad wyraz bogatych dzieciakow, ale ja osobiscie nie mialam z takimi do czynienia... a co do jedynki - odradzam szczerze...

znam wiele osob z bronka i hmm... moze i jest kilku dziwakow, ale ogolnie ludzie sa w porzadku, poza tym im samym odpowiada klimat tej szkoly, takze sa ludzie normalni uwierzcie i wyrzuccie stereotypy (ci, ktorzy je maja)...

stock 
Bywalec

Wysłany: 2006-02-08, 19:58   

Hm... ja kończyłem ekonomik. Uważam, że dużo się tam nauczyłem. Choć świrów tam cała masa z dyrektorką na czele ;-) Ale może wiecie coś zabawnego o tej szkole. Bo tak sobie myślę, że w bronku same świry i dzieci bogatych ludzi to u mnie w szkole powinny być same mądre i biedne dzieciaczki :D

"Swoje chwlicie a cudzego nie widzicie" :mrgreen:

dreszczu 
Początkujący
dr

Wysłany: 2006-03-08, 12:08   

Technikum hotelarskie przy popularnym ekonomiku pierwszy eksperymentalny rocznik, szkola smieszna ale dosc milo wspominam i czegos tam mnie nauczyla. Ponoc zapotrzebowanie na hotelarzy bylo duze i miejsca pracy czekaly w Sporcie, Wodniku, Wawrzkowiznie. A jak jest to widac, w miedzy czasie kopalnia pozbyla sie Sport Hotelu i faktycznie przyjeli troche ludzi, tyle ze pensje 800pln max a i tak po drodze trzeba bylo pokonac wielu innych kandydatow na to miejsce, oprocz umiejetnosci fachowych liczylo i liczy sie nadal dobre plecy najlepiej w kopalni, znajomosci itp. W Wodniku pracuja na recepcji np w przewazajacej wiekszosci starsze panie i ani mysla opuscic stolek i zwolnic miejsce mlodszej, ladniejszej, wyksztalconej i znajacej jezyki konkurencji :-) I jak tu sie nie dziwic ze to miasto wymiera? Takze wiele krzyku o nic, technikum wyprodukowalo troche absolwentow ale raczej nie oni pracuja w belchatowskich hotelach, z mojego rocznika nie jest jeszcze najgorzej jakies 5 osob sie znajdzie pracujacych w zawodzie ale co maja powiedziec mlodsi? No i male pytanko mam do Was ile posrod waszych znajomych ktore skonczylo uczelnie wyzsza (nie w belku) wrocilo po studiach do belchatowa? Ja takich chyba nie znam.

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-03-09, 10:29   

Mój szfagier konczyl to samo technikum w ekonomie, pracuje teraz na wawrzkowiznie jako barman kelneri mowi ze dobrze mu i wcale nie ma 800 zł :) Wiec chyba nie jest tak zle :P Moja siostra po ekonomie pracuje w fazbudzie jako sekretarka, najpierw staz a opzniej normalnie. Niewiem moze szczescie. W kazdym badz razie jak ktos chce to potrafi :P

dreszczu 
Początkujący
dr

Wysłany: 2006-03-10, 11:26   

Mowisz ze dobrze zarabia na Wawrzkowiznie? ;-) Wolne zarty, cos wiem na ten temat i 800pln to max, mowie oczywiscie o pensji, Sport Hotel i Wawrzkowizna ogolnie maja problem z zatrudnieniem ludzi w gastronomii bo nikt normalny nie chce tam pracowac :]

Odpowiedz do tematu