Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauczyć się jeździć
Autor Wiadomość
marolek 
Administrator

Wysłany: 2006-02-18, 11:49   Nauczyć się jeździć

Na nartach umiem jeździć już od dawna. Ostatnio naszło mnie jednak aby spróbować jazdy na snowbordzie. Orientujecie się może jak na naszej górce wygląda sprawa z instruktorami jazdy. Czy jest w ogóle możliwość wynajęcia instruktora? Ile to kosztuje i czy się opłaca? :-)
A może jest ktoś kto umie jeździć zarówno na jednej jak i na dwóch deskach? Interesuje mnie czy umiejętności nabyte z jazdy na nartach można wykorzystać do jazdy na desce :-)

Toruviel
Nowy Forumowicz
Połamany dziadyga!

Wysłany: 2006-07-12, 03:33   

O ile mi wiadomo , to na snowboardzie można się nauczyć jeździć w trzy dni. Opinię tę usłyszałem od koleżanki Jagny Marczuajtis(?) z kadry polski.

"Chcesz jechać w lewo , obciążasz lewą nogę , w prawo , prawą. I tyle. No i równowaga. Reszta przyjdzie z czasem."

I tak się mój znajomy nauczył jeździć. Grunt to utrzymywać równowagę.

A Góry Kamieńsk i nauki jazdy ;) - jeśli ktoś byłby chętny się nauczyć jeździć na nartach , to proszę pisać. Lekcje bezpłatne oczywiście. Co do moich umiejętności jazdy - mogę śmiało powiedzieć , że jak na swój młody wiek , jężdżę świetnie. Jak wreszcie uzyskam pełnoletność to zamierzam zrobić instruktora ;)

Pozdrawiam

PS. ZIMA ROX!

Chemik'ain
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-09-24, 20:54   

Jeśli sie bierze instruktora to nie stoisz w kolejce ;)
MegaNETcaffe (always)(always waiting for lanparty ^^)

MajorkaGPZ 
Nowy Forumowicz
HusariaWieluń rządzi

Wysłany: 2007-06-20, 17:53   

Buhaha, Toruviel - to mnie rozbawiles... obciazyc noge i jedziesz... jakby to bylo takie proste to zadni instruktorzy nie byliby potrzebni, na kamiensku sa instruktorzy - 50zl/h z tego co wiem. Tak sie sklada ze ja tez jestem instruktorem (ale nie na Kamiensku; wiec troszq wiem o technice jazdy).
A co do Twojej checi bycia instruktorem, to chyba troche plytko zaglebiles sie w temat bo nie trzeba byc pelnoletnim zeby zaczac go robic, bo instruktor to nie jest jeden egzamin i juz, trzeba zdawac klasy sprawnosciowe, potem stopnie i dopiero po kilku latach, jezeli zda sie examy dostaje sie stopien instruktora.
Pozdroo!

Odpowiedz do tematu