Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
[Bełchatów] NaszeMiasto w Internecie
Autor Wiadomość
czekoladka
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-01-14, 12:20   

http://portal.belchatow.pl/_portal/
strona Bełchatowa :wink:

akarso
Początkujący

Wysłany: 2007-01-16, 09:39   

boguslaw napisał/a:
Poza tym przejrzystosc i uklad portalu dolsatu jest swietna,

abstrahując od faktu że grafika jest tragiczna, design rodem z połowy lat 90-tych, logika działania aplikacji kieruje się sobie tylko znanymi prawami a kod źródłowy leży i kwiczy, to tak - POZA TYM niezły portal to jest :neutral:

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-01-16, 20:54   

akarso napisał/a:
boguslaw napisał/a:
Poza tym przejrzystosc i uklad portalu dolsatu jest swietna,

abstrahując od faktu że grafika jest tragiczna, design rodem z połowy lat 90-tych, logika działania aplikacji kieruje się sobie tylko znanymi prawami a kod źródłowy leży i kwiczy, to tak - POZA TYM niezły portal to jest :neutral:

Nie przesadzaj. Nie jest AŻ tak źle.

akarso
Początkujący

Wysłany: 2007-01-16, 23:48   

marluk napisał/a:

zależy do czego porownywac... Moglbym zrobic "audyt zewnetrzny" i w punktach wypisac dlaczego uwazam tak a nie inaczej i pewnie byloby to dosc obszerne opracowanie :->

Ale mozna sobie przyjac jakas tam "srednia krajowa" na poziomie web4all i wtedy faktycznie jest swietnie. Sory, skrzywiony zawodowo jestem i tyle :-|

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-01-17, 00:11   

akarso napisał/a:
marluk napisał/a:

zależy do czego porownywac... Moglbym zrobic "audyt zewnetrzny" i w punktach wypisac dlaczego uwazam tak a nie inaczej i pewnie byloby to dosc obszerne opracowanie :->

Ale mozna sobie przyjac jakas tam "srednia krajowa" na poziomie web4all i wtedy faktycznie jest swietnie. Sory, skrzywiony zawodowo jestem i tyle :-|

'wortale' (celowo w cudzysłowie dałem) rządzą się swoimi prawami. Dolsat przygotował stronę, która jak na Bełchatów jest naprawdę przyzwoicie zrobiona. Nie oszukujmy się ale tam nikt nie zainwestuje np 30tyś w profesjonalny system (przynajmniej na razie). Dlatego na razie pracuje na CMS Joomla.
Tak się składa, że też jestem skrzywiony zawodowo ale wyrosłem już z wymądrzania się na forach nie związanych z daną tematyką. Tak swoją drogą uważaj bo dla mnie Twoje portfolio to taka 'średnia krajowa'

ps. koniec dyskusji nie na temat.

Pozdr.

akarso
Początkujący

Wysłany: 2007-01-17, 10:16   

marluk napisał/a:
Tak się składa, że też jestem skrzywiony zawodowo ale wyrosłem już z wymądrzania się na forach nie związanych z daną tematyką.

etam, źle to odebrałeś... mnie po prostu wkurza że w Bełchatowie nie ma fajnych stron www (chyba że znasz jakąś), a już strony instytucji to porażka największa, nie chodzi nawet o grafikę tylko o używalność tychże - vide różne strony urzędów w których połapie się chyba tylko informatyk i ktoś po przeszkoleniu w obsłudze systemu :-| Zdawało mi się że temat postu zachęca do takich dygresji :wink:

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-01-17, 12:28   

W przypadku stron instytucji to jest o tyle problem, że albo robi to jakiś informatyk z urzędu albo zewnętrzna firma np Concept Intermedia, która może i ma fajny system CMS ale nie ma osoby, która poskłada go w sensowny sposób...
W przypadku informatyka w urzędzie to skąd on ma wiedzieć jak projektuje się strony informacyjne skoro cały czas zajmował się siecią, komputerami itp.. niestety władze instytucji/firm jeszcze nie rozumieją, że projektowanie profesjonalnych stron to nie tylko znajomość html i photoshopa, którą chwali się prawie każdy informatyk ;)

Arek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-03-24, 14:40   

poczytałem wasze opinie i moja jest nastepujaca

dolsat.pl/portal - jak na nasze miasto strona w zypełnosic wystarczajaca co do cms nie liczy sie skrypt a ilosc i jakosc informacji

bai.pl - juz nie jako portal informacyjny ale jako calosc to DNO pozziom usług - storny www robione przez amaorów i ich portal informacyjny w zupełnosci zbedny, a ich storna główna tez do kosza lipa wielka.

ciekawe czy to długo tu powisi :D sor za literówki

memory1
Początkujący

Wysłany: 2007-03-25, 22:59   

Te starsze stronki dobrze sie reprezentuja reszta to kilo mulu :)

krzemo
Nowy Forumowicz
obserwator

Wysłany: 2007-04-22, 21:55   Co wy wiecie o mieście

Prezleciałem wszystkie strony internetowe z których mozna by sie czegosc dowiedzieć o mieście bo potrzeba mi tego do magisterki. I wiecie, tak patrzac na to wszytsko co tu wypisujecie no to sorry ale chyba brakuje wam bezstronnosci. Bo akurat najezdzacie na dwa portale z ktorych mozna sie akurat o Bełchatowie dowiedziec najwiecej. Nie z urzedówych ale własnie prywatnych firm. Mówie tu o stronie www.dolsat.pl i www.bai.pl. Te dwie sa naprawde zajebiste jesli chodzi o taka wiedze o miescie. Ta druga jest co prawda zdecydownaie lepsza merytorycznie, więcej informacji i aktualizowana codziennie. Lepsza tez bo zawiera nie tylko informacje o mieście. Ale tez o tym co dookoła sie w okolicy a nawet w województwie. Ja jako student ktoremu wiecznie gdzies sie spieszy i nie ma czasu przejrzec wszytskich gazet albo stronek z miasta - znajduje tam cale kompedium wiedzy. A do pracy magisterskiej o mieście też moge co nieco zapodać bo tam archiuwm informacji jest z CAŁEGO ROKU!!!!! tak wiec polecam i Dolsat i BAI. Ze wskazaniem na drugi.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-04-23, 08:55   

Nowa oficjalna strona miasta belchatow.pl też sie poprawiła

Ja mam tylko pretensje do dolsatu za to, że nie chce umieścić w linkowni adresu do forum.
Pisałem do nich z 3x na ten temat i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Kompletnie tego nie rozumiem :???:

memory1
Początkujący

Wysłany: 2007-04-23, 09:58   

krzemo jeszcze powiedz czy pracujesz w bai.pl

krzemo
Nowy Forumowicz
obserwator

Wysłany: 2007-04-23, 13:56   łobjektywnie pacząc

marluk napisał:

"Nowa oficjalna strona miasta belchatow.pl też sie poprawiła

Ja mam tylko pretensje do dolsatu za to, że nie chce umieścić w linkowni adresu do forum.
Pisałem do nich z 3x na ten temat i nie"

taak oficjalna strona miasta a co tam na niej znajdziesz oprócz wieści z urzędu i ochów i achów na temat pracy urzędników i jasnie panujących? bez urazy ale to nie jets dla mnie dobra strona choć fakt faktem że sie z letka poprawiła

memory1 napisał:
"krzemo jeszcze powiedz czy pracujesz w bai.pl"

hehe no kto wie, kto wie może kiedyś bo narazie to za wysokie progi na moje nogi a po za ty to skupiam sie obecnie na magisterce bo czas ucieka a ja jeszcze w lesie z całym materiałem

pozdro ziomki

[ Dodano: 2007-04-23, 13:58 ]
że tak w ogóle to bai ma obciachowa stronkę główną a dolsat ciekawą ;) ))

Arek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-04-25, 11:16   

za wysokie progi ? chlopie w BAi to sami amatorzy ! to jak na poczatek nauki to dobre miejsce aby zobaczyc jak sie nie pracuje poziom ich storn www to grafika paintowa banalne php i troche html za jedyne 499 + wat...

smiech na sali z taka firma co do aktualnosci to sa one o 2 dni za pózno a nie wiem co za frajer wykupuje sobie reklame na ich sotrnie

krzemo
Nowy Forumowicz
obserwator

Wysłany: 2007-04-25, 16:08   DO ARKA

Arek, wszyscy wiemy czemu pałasz taką nienawiścią do tego portaliku wiec sobie daruj te dygresje i bądź objektywny. A swoje prywatne animozje zostaw gdzieś poza tym forum. Tematem postu były stronki związane z miastem i ich zawartośc merytortyczna i wizualna. Ja akurat napisałem o swoich odczuciach i o tym, ze z tych dwóch portali tak naprawde można sie dowiedzieć co sie dzieje w mieście i poza nim. Nadal obstaje przy swoim, że dolsat i bai nie mają w mieście równych.

Odpowiedz do tematu