Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marluk
2006-08-29, 20:03
Stare dobre czasy IRC ;)
Autor Wiadomość
marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-17, 07:56   Stare dobre czasy IRC ;)

Może powspominajmy trochę tamte czasy gdy na #belchatow było czasami do 120 osób online, te przejęcia kanałów, te kłótnie, na które wszyscy patrzyli itd.. ;)
IRC możnaby powiedzieć trochę mi życie ułożył bo poznałem tam swoją obecną dziewczynę (to było 4.5roku temu!) znam też kilka osób, które równie długo są razem i poznali się właśnie na IRC ;)
Ja akurat na IRC byłem pod tym nickiem co jestem na forum, ale może ktoś pisze pod innym nickiem więc niech się ujawni..
Pamiętacie imprezę IRC w 7 grzechów ? albo ogniska ircowe
ps. mam sporo zdjęć z kilku imprez ;)

kalhoe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-17, 10:24   #belchatow

Marluk, ja na IRC-u bylam Nuwanda. Ty mnie pewnie nie kojarzysz, ale ja Ciebie - owszem. Razem z Seanją spędzałyśmy wagary w CSC i siedziałyśmy godzinami na kanale belchatow. Poznaliśmy się na Wawrzkowiznie. Kiedy to bylo...Byl jeszcze Podziemie i pare innych osob, ktorych nicki przewijaja się w pamięci. A co jest dzisiaj? Dzisiaj mamy czat, pełen emocjonalnych popaprańców, kiboli i podrywaczy za dyche. Szkoda słów. Gdyby tak można zrobić #belchatow - reaktywacja...I tym optymistyczno - fantastycznym akcentem zakoncze. Pozdrawiam. Ps. Żeby mnie nie zbluzgał jakiś fanatyczny zwolennik czata - to, co napisałam, to moja opinia w temacie. IRC to byli fajni ludzie, niezapomniana atmosfera i jakiś poziom, kultura. Czyli "troszke" inaczej niz na czacie.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-18, 07:15   Re: #belchatow

kalhoe napisał/a:
Marluk, ja na IRC-u bylam Nuwanda. Ty mnie pewnie nie kojarzysz, ale ja Ciebie - owszem. Razem z Seanją spędzałyśmy wagary w CSC i siedziałyśmy godzinami na kanale belchatow. Poznaliśmy się na Wawrzkowiznie. Kiedy to bylo...Byl jeszcze Podziemie i pare innych osob, ktorych nicki przewijaja się w pamięci. A co jest dzisiaj? Dzisiaj mamy czat, pełen emocjonalnych popaprańców, kiboli i podrywaczy za dyche. Szkoda słów. Gdyby tak można zrobić #belchatow - reaktywacja...I tym optymistyczno - fantastycznym akcentem zakoncze. Pozdrawiam. Ps. Żeby mnie nie zbluzgał jakiś fanatyczny zwolennik czata - to, co napisałam, to moja opinia w temacie. IRC to byli fajni ludzie, niezapomniana atmosfera i jakiś poziom, kultura. Czyli "troszke" inaczej niz na czacie.

kojarzę Cię ;] praktycznie wszystkich pamiętam po nickach. Gorzej byłoby z rozpoznaniem na ulicy ;)

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-07-18, 23:34   ;)

widze cs się odezwal :D :D

marolek 
Administrator

Wysłany: 2006-07-20, 18:20   Re: ;)

malaala88 napisał/a:
widze cs się odezwal :D :D

że co? :wink: jaki cs (... counter strike :?: ) i gdzie go widzisz? :-)

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-07-20, 19:37   :)

no ale chyba tak potocznie się mówi na tą gre :P
z tego co wiem :)

hehe :)

memory
Początkujący

Wysłany: 2006-07-20, 22:57   

Co ma cs do tego tematu? :)

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-07-21, 13:47   :)

no cbo chyba ludzie z cs tez tam sie komunikują

eh no dobra nie ważne :oops: :razz:

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-23, 20:08   

po prostu malaala88 musi być wszędzie ;)

kalhoe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-24, 13:03   Cs...

Wracając do CS - dla niewtajemniczonych - miałam na myśli CSC, takie coś, co się mieści koło takiego czegoś ( żeby nie było że reklamuję), a nie grę komputerową. Widzę, że ludzie niewiele mają do powiedzenia-napisania w temacie IRC-a. A szkoda :cry: Liczyłam na jakiś potok wspomnień. Ech..Czyżby tylko takie emerytowane jednostki pamiętały tamte zamierzchłe czasy?? Może jak wjadę komuś na ambicję, to ruszy paluszkami na klawiaturce :wink: Pozdrawiam. Ex Nuwanda

dreszczu 
Początkujący
dr

Wysłany: 2006-07-25, 14:03   

IRC? A co to? ;]

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-25, 21:24   

dreszczu napisał/a:
IRC? A co to? ;]

To takie miejsce, o którym będziesz opowiadał swoim dzieciom :P

spec^ 
Początkujący
;)

Wysłany: 2006-12-10, 16:02   

hmm posiadam kompa od prawie 4 lat i posiadam mIRC'a ale o kanale #belchatow nie slyszalem :(

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-12-10, 16:13   

boom IRCowy był w okresie 1999 - 2002 mniej więcej.
Wtedy jeszcze GG nie było na tyle popularne i ludzie korzystali między innymi z IRCa
Z czasem rozwoju popularności GG towarzystwo z IRCa powoli się rozpadało. Ludzie też pokończyli szkoły i wyjechali, pozakładali rodziny, robią kariery i wychowują dzieci... huh rozpędziłem się ;)
Nie zmienia to faktu, że ten okres był jednym z ciekawszych w moim życiu :]

Busiek 
Nowy Forumowicz
aka sk8er

Wysłany: 2006-12-13, 02:46   

Tu podzielam zdanie marluka, ja spedzilem wiele godzin na IRCu i #belchatow. Jako sk8er aka Busiek, byc moze marluk mnie skojarzy. Poznalem tam wielu niesamowitych ludzi. To nie to samo co jakies tam czaterie. Tam bylo "zycie", marluk tak jak i na Ciebie, IRC wplynal na mnie w znacznym stopniu.

Odpowiedz do tematu