Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?
Autor Wiadomość
marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-04-04, 08:05   Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?

Od dłuższego czasu Internet, który 'dostarcza' mi firma Dolsat nie spełnia moich oczekiwań. Niestety jak się okazuje, że jest to monopolista przynajmniej na os. Dolnośląskim.. :???:
Czy coś innego, stabilnego i w miarę szybkiego polecacie ? Nie interesuje mnie Internet 256KB gdzie w rzeczywistości mam połowę tego (nawet skype mi ostatnio przerywał :neutral: ) i płacę ok 60zł. Powoli przekonuję się, że Bełchatów poza mieszkaniami nie ma nic taniego :wink:
Jak to wygląda w innych firmach ?

Pietro
Gość
Wysłany: 2006-04-04, 20:22   

hmmm, ja posiadam Elektron, nawet mieszkam przy siedzibie tej firmy też płace z 60 zł i jestem zadowolny necik dobry skype ładnie chodzi, i nawet nieźle się ściąga z torrenta rzeczy ;)

marolek 
Administrator

Wysłany: 2006-04-14, 15:58   

Ja mam Internet w Dolsacie (256/128 kbps), a telewizje kablową w Vectrze i od niedawna dowiedziałem się, że mają tez w ofercie Internet. Słyszałem od kilku osób, że jest strasznie słabiutki lecz jak sie sam przekonałem niedawno jest o wiele szybszy i tańszy od Dolsatu. Więc zastanawiam się właśnie nad przejściem do tego dostawcy :-)

Gość

Wysłany: 2006-04-26, 23:22   

Ja mam z Elektronu a mieszkam na Slonecznym, Necik chodzi jak marzenie (kiedys bylo gorzej ale cos zmienili i teraz zapier....) :) A płace 49zł, polecam.

gość
Gość
Wysłany: 2006-04-27, 00:25   Po co?

Może słyszeliście juz że DOLSAT testuje internet 10Mega (słownie: dziesięć megabitów)? U kumpla działa to znakomicie. W Dolsacie powiedzieli, że będą go wprowadzać wszędzie.

boguslaw
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-05-09, 13:47   hmm

te 10 mbps to swiatlowody ... przechodzcie wszyscy do innych sieci a obudzicie sie niebawem z reka w nocniku .... :)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-05-10, 14:07   

Hmmm wszyscy pojda z torbami razem z dolsatem jak tylko wejda jakies wieksze firmy podobne do neo z tanszymi cenami :) Dolsat ma cala siec na skretkach, co za rok przy laczach 10 MB/ps do klienta zupelnie sie niesprawdzi. Jak Bełchatowscy providerzy niewymienia tego to bedzie po nich :D I mam szczera nadzieje ze firma dolsat padnie. A wszyscy przechodza bo dolsat to brak szacunku dla ludzi, nic ich juz nieobchodzi. Powiekszaja lacze, ale po co ? Skoro kazdy ciagle ma marne 200 kb/ps i nic sie z tym niedzieje. Marna pokladam nadzieje w dolsacie. Z tego co slysze w ostatnich czasach to wszyscy sie skarza na dolsat. Sam juz mialem przejsc gdzie indziej po tym jak policzyli 1 zł kary za jeden dzien spoznienia z oplata :/

boguslaw
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-06-12, 17:11   YYY

Quality napisał/a:
Hmmm wszyscy pojda z torbami razem z dolsatem jak tylko wejda jakies wieksze firmy podobne do neo z tanszymi cenami :) Dolsat ma cala siec na skretkach, co za rok przy laczach 10 MB/ps do klienta zupelnie sie niesprawdzi. Jak Bełchatowscy providerzy niewymienia tego to bedzie po nich :D I mam szczera nadzieje ze firma dolsat padnie. A wszyscy przechodza bo dolsat to brak szacunku dla ludzi, nic ich juz nieobchodzi. Powiekszaja lacze, ale po co ? Skoro kazdy ciagle ma marne 200 kb/ps i nic sie z tym niedzieje. Marna pokladam nadzieje w dolsacie. Z tego co slysze w ostatnich czasach to wszyscy sie skarza na dolsat. Sam juz mialem przejsc gdzie indziej po tym jak policzyli 1 zł kary za jeden dzien spoznienia z oplata :/

post wyzej , jakie wieksze firmy ? , jak by mialy wejsc to juz by weszly :)
podobne do neo ? przeciez to tpsa .... jakimi tanszymi ? chyba z limitem do 2 GB

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-06-12, 19:43   

Chello jest już w Piotrkowie

dreszczu 
Początkujący
dr

Wysłany: 2006-06-14, 16:27   

Za duze wymagania macie kolego marluk, dla mnie wazne zeby w miare bezawaryjnie funkcjonowalo a taki jest dolsat. Swoja droga chyba bede musial z niego zrezygnowac bo dla tych 2-3 dni w miesiacu kiedy jestem w Belchatowie i korzystam z lacza nie warto go utrzymywac. Powinni jakies zdrapki zrobic z kodem na dostep na 24h ;-) ciekawe czy gdzies cos takiego funkcjonuje.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-06-14, 18:46   

Ostatnio zmieniłem zdanie na jeszcze bardziej krytyczne. To co dolsat oferuje za te 60zł to jakaś kpina.. niestety, ale wszystko idzie do przodu np. w onet uruchomiono relacje TV, których nie da się oglądać w dolsacie.. skype ostatnio mi przerywał.. itd..

Ty dreszczu jesteś idealnym klientem dla nich. Niski transfer generujesz i wszyscy są zadowoleni. Niestety, ale niektórzy wykorzystują Internet również do pracy i wtedy jest problem..

ps. dreszczu możesz przejść na niższy abonament, ale z tego co wiem jest to oferta w stylu oferty telefonii komórkowej sprzed 4 lat gdzie np jedna minuta kosztowała 2zł i płaciło się jezscze za identyfikację numeru eh ;-)

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-06-15, 08:23   :)

heh a ja musze się zadowolić tylko neostradą :D

memory
Początkujący

Wysłany: 2006-07-15, 22:03   

A co sadzicie o dolsat power? :)

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-16, 20:03   

memory napisał/a:
A co sadzicie o dolsat power? :)

że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..

malaala88 
Stały Bywalec

Wysłany: 2006-07-18, 23:37   :)

no własnie mogli by neostrade zrobić bez tego abonamentu
bo fajnie by bylo ale trzeba mieć ten za 50 zł abonament a nie ten niższy :/

blee

no ale może za jakiś czas zmieni się cosik z neostradą :)

Odpowiedz do tematu