Wysłany: 2006-04-04, 08:05 Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?
Od dłuższego czasu Internet, który 'dostarcza' mi firma Dolsat nie spełnia moich oczekiwań. Niestety jak się okazuje, że jest to monopolista przynajmniej na os. Dolnośląskim..
Czy coś innego, stabilnego i w miarę szybkiego polecacie ? Nie interesuje mnie Internet 256KB gdzie w rzeczywistości mam połowę tego (nawet skype mi ostatnio przerywał ) i płacę ok 60zł. Powoli przekonuję się, że Bełchatów poza mieszkaniami nie ma nic taniego
Jak to wygląda w innych firmach ?
Pietro Gość
Wysłany: 2006-04-04, 20:22
hmmm, ja posiadam Elektron, nawet mieszkam przy siedzibie tej firmy też płace z 60 zł i jestem zadowolny necik dobry skype ładnie chodzi, i nawet nieźle się ściąga z torrenta rzeczy
Ja mam Internet w Dolsacie (256/128 kbps), a telewizje kablową w Vectrze i od niedawna dowiedziałem się, że mają tez w ofercie Internet. Słyszałem od kilku osób, że jest strasznie słabiutki lecz jak sie sam przekonałem niedawno jest o wiele szybszy i tańszy od Dolsatu. Więc zastanawiam się właśnie nad przejściem do tego dostawcy
Gość
Wysłany: 2006-04-26, 23:22
Ja mam z Elektronu a mieszkam na Slonecznym, Necik chodzi jak marzenie (kiedys bylo gorzej ale cos zmienili i teraz zapier....) A płace 49zł, polecam.
gość Gość
Wysłany: 2006-04-27, 00:25 Po co?
Może słyszeliście juz że DOLSAT testuje internet 10Mega (słownie: dziesięć megabitów)? U kumpla działa to znakomicie. W Dolsacie powiedzieli, że będą go wprowadzać wszędzie.
Hmmm wszyscy pojda z torbami razem z dolsatem jak tylko wejda jakies wieksze firmy podobne do neo z tanszymi cenami Dolsat ma cala siec na skretkach, co za rok przy laczach 10 MB/ps do klienta zupelnie sie niesprawdzi. Jak Bełchatowscy providerzy niewymienia tego to bedzie po nich I mam szczera nadzieje ze firma dolsat padnie. A wszyscy przechodza bo dolsat to brak szacunku dla ludzi, nic ich juz nieobchodzi. Powiekszaja lacze, ale po co ? Skoro kazdy ciagle ma marne 200 kb/ps i nic sie z tym niedzieje. Marna pokladam nadzieje w dolsacie. Z tego co slysze w ostatnich czasach to wszyscy sie skarza na dolsat. Sam juz mialem przejsc gdzie indziej po tym jak policzyli 1 zł kary za jeden dzien spoznienia z oplata :/
Hmmm wszyscy pojda z torbami razem z dolsatem jak tylko wejda jakies wieksze firmy podobne do neo z tanszymi cenami Dolsat ma cala siec na skretkach, co za rok przy laczach 10 MB/ps do klienta zupelnie sie niesprawdzi. Jak Bełchatowscy providerzy niewymienia tego to bedzie po nich I mam szczera nadzieje ze firma dolsat padnie. A wszyscy przechodza bo dolsat to brak szacunku dla ludzi, nic ich juz nieobchodzi. Powiekszaja lacze, ale po co ? Skoro kazdy ciagle ma marne 200 kb/ps i nic sie z tym niedzieje. Marna pokladam nadzieje w dolsacie. Z tego co slysze w ostatnich czasach to wszyscy sie skarza na dolsat. Sam juz mialem przejsc gdzie indziej po tym jak policzyli 1 zł kary za jeden dzien spoznienia z oplata :/
post wyzej , jakie wieksze firmy ? , jak by mialy wejsc to juz by weszly
podobne do neo ? przeciez to tpsa .... jakimi tanszymi ? chyba z limitem do 2 GB
Za duze wymagania macie kolego marluk, dla mnie wazne zeby w miare bezawaryjnie funkcjonowalo a taki jest dolsat. Swoja droga chyba bede musial z niego zrezygnowac bo dla tych 2-3 dni w miesiacu kiedy jestem w Belchatowie i korzystam z lacza nie warto go utrzymywac. Powinni jakies zdrapki zrobic z kodem na dostep na 24h ciekawe czy gdzies cos takiego funkcjonuje.
Ostatnio zmieniłem zdanie na jeszcze bardziej krytyczne. To co dolsat oferuje za te 60zł to jakaś kpina.. niestety, ale wszystko idzie do przodu np. w onet uruchomiono relacje TV, których nie da się oglądać w dolsacie.. skype ostatnio mi przerywał.. itd..
Ty dreszczu jesteś idealnym klientem dla nich. Niski transfer generujesz i wszyscy są zadowoleni. Niestety, ale niektórzy wykorzystują Internet również do pracy i wtedy jest problem..
ps. dreszczu możesz przejść na niższy abonament, ale z tego co wiem jest to oferta w stylu oferty telefonii komórkowej sprzed 4 lat gdzie np jedna minuta kosztowała 2zł i płaciło się jezscze za identyfikację numeru eh
że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum