Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?
Autor Wiadomość
leitoo
Bywalec

Wysłany: 2007-08-26, 16:29   

Ja w przyszłym miesiącu rezygnuje z dolshit'u i uciekam do Elektrona, a dlatego że od pewnego czasu internet mimo 1Mb łącza działa często bardzo wolno, a bywają dni że w ogóle go nie ma, kontakt i rozmowa z pracownikami Dolsatu ogranicza się do tego że słysze za każdym razem " a czy sprawdzał Pan jakimś antywirusem czy nie ma wirusów itp." (a nie mam bo skanuje)
Pewnego razu internet ok 3 dni działał mi strasznie wolno, dzwoniłem do informatyków z Dolsatu i znów " antywirus itp. " poszedłem do biura i zgłosiłem awarie i mieli przyjść sprawdzić czy w bloku jest wszystko ok i do mnie sprawdzić komputer czy to czasem nie "wirusy" itp. oczywiście nikt się nie zjawił, ani nie odezwał. Totalne olewanie klientów jeśli chodzi o internet itd.

Greg12310 
Początkujący

Wysłany: 2007-08-26, 18:23   

mi internet ostatnio w dolsacie nie chodzil wogole jak nie bylo swiatlowodow, byl awaryjny itp. ale w erze swiatlowodow nie mialem zadnych awarii, mozliwe, ze tylko ty je masz.

chociaz zgadzam sie, bo nie tylko do Ciebie informatycy mówią, czy to oby nie wirusy.

memory
Początkujący

Wysłany: 2007-09-02, 19:17   

Dostalem ulotke Hyperion

3 mb/s - 89 zl (6 miechow za darmo)
2 mb/s 71 zl (6 miechow za darmo)
1 mb/s 59 zl (6 miechow za darmo)

Wszytko bez limitow heh

Greg12310 
Początkujący

Wysłany: 2007-09-03, 15:55   

dopisali czy net znika 10 razy czy 15?

murjak
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-09-29, 15:12   

sam bym chętnie uciekł z dolshitu nie wiecie jakie inne sieci sa na binkowie lepsze od nich bo o ile pamietam none ;\

modlicha86
Nowy Forumowicz
modlicha86

Wysłany: 2008-01-16, 16:05   hyperion

ja również widziałam ulotke hyperionu i uwazam ze maja bardzo dobra ofertę szkoda ze ja nie mogę sobie załozyc bo mieszkam na dolnośląskim ale znam wiele opinii od osób z okrzei , przytorza ze net smiga,

murjak
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2008-03-12, 08:42   

Greg12310 napisał/a:
dopisali czy net znika 10 razy czy 15?

Greg a ty co pracownik dolsatu i boisz sie o robotę czy właściciel e tak bronisz?

Ja uciekam w tym miesiącu z dolsatu do vectry i program tv maja lepszy niż dolshit i net a cena wyjdzie cale 4 zl drożej mamy wolny rynek za rok jak sie cos zmieni to zmienie na innego dostawce i tyle nikt mnie nie trzyma przy jednym co jest gownianym monopolista i poprostu okrada ludzi smiesznymi limitami "zeby zapobiec przepelnieniu sieci" i "dla naszej wygody" nie zapominajmy ze na stronie glownej w dziale internet jest napisane ze nie ma limitow
"Wybierając nas otrzymujesz :
połączenie z Internetem niezależne od linii telefonicznej
stały i nielimitowany dostęp do sieci przez 24 h na dobę, bez żadnych ograniczeń w ilości przesyłanych danych
bezpośrednie połączenie poprzez sieć LAN z ponad 6 tys. obecnych użytkowników
szybki i profesjonalny serwis czuwający nad poprawną pracą sieci." -http://dolsat.pl/internet.php

śmiech na sali nawet servera dc nie postawia jak każdy porządny dostawca neta w innym mieście no ale to tylko dolsat w spaniała firma myśląca ze jej klienci to debile i nie widza jak ich oszukuje btw. ostatnio zmienił sie cennik i opcje neta zwiększyli limit z 25gb do 35gb na laczy 1mb/s (wedlog obliczen cale 3 dni sciagania non stop.) oraz po wykorzystaniu z 64/64 na 128/128 ale jak do nich poszedłem zie zapytać czy to sie automatycznie zmienia to babka mi mówi ze trzeba do nich iść renegocjować umowę nawet nie przysłali informacji z rachunkiem ze zmiana nastąpiła jak bym nie wszedł na stronę to bym sie nigdy nie dowiedział ze zmienili ofertę a ja ciągle na starej jestem kolejny przykład tego ze dolsat uważa swoich klientow za idiotów i kombinuje jak sie da żeby na swoim łączu jak pisze na stronie 225mb/s kolejne 6000 użytkowników podpiąć...

Greg i nawet jak zniknie 15 razy to będzie lepszy niż ten dolsatowy ze śmiesznym limitem w na maxa wygórowanej cenie we Wrocku jak jestem to za taka cene ma sie 2mb bez limitu oraz miejski hub dc nie jak tu z 1Mb/s maksymalnym wewnetrznym transferem tylko 12,5Mb/s max transferu czyli tyle ile sieciowka 100mega bitowa wyciąga maxymalnie czyli wlasciwie nawet w najtańszej opcji za 30zl/mies można ściągać wszystko z lokalnego dc (średnio 1500 userow) i wszystkie nowości są nawet jak by był limit we wrocku to bym nie narzekał bo i tak tylko z sie dc ciągnie.

PS. Ofc Dolsat nie ma huba Dc

Arto 
Nowy Forumowicz
-,-

Wysłany: 2008-04-23, 02:00   Inni operatorzy ???

Czy ktos ma jakies informacje o wejsciu na nasz ryneczek bełchatowski jakichs powazniejszych dostawców jak Chello czy UPC a moze juz gdzies sa?

Troche mnie irytuje tak mała konkurencja ;-] a do tego gdy jezdze do znajomej w wiekszym miescie kozystam z 20Mbit łącza w jakims pakiecie ale stosunkowo niedrogo jak na ów pakiet :-P i róznica jest kolosalna zwłaszcza kiedy w kilka min ciagne filmy, wieksze gry w np. godzine hehe ;p

a tu na łączu 1Mbit to komp musi lazic 24/7/365 zebym sciagnal to co mam do sciagniecia :twisted:

popak20 
Początkujący

Wysłany: 2008-08-15, 22:46   

Uciekajcie uciekajcie :mrgreen: bedzie więcej dla mnie. Ja mam w dolsacie internet 3Mb i śmiga 100x lepiej niż neostada! :smile:

264630008.png
Plik ściągnięto 292 raz(y) 23,04 KB

Odpowiedz do tematu