Ja w przyszłym miesiącu rezygnuje z dolshit'u i uciekam do Elektrona, a dlatego że od pewnego czasu internet mimo 1Mb łącza działa często bardzo wolno, a bywają dni że w ogóle go nie ma, kontakt i rozmowa z pracownikami Dolsatu ogranicza się do tego że słysze za każdym razem " a czy sprawdzał Pan jakimś antywirusem czy nie ma wirusów itp." (a nie mam bo skanuje)
Pewnego razu internet ok 3 dni działał mi strasznie wolno, dzwoniłem do informatyków z Dolsatu i znów " antywirus itp. " poszedłem do biura i zgłosiłem awarie i mieli przyjść sprawdzić czy w bloku jest wszystko ok i do mnie sprawdzić komputer czy to czasem nie "wirusy" itp. oczywiście nikt się nie zjawił, ani nie odezwał. Totalne olewanie klientów jeśli chodzi o internet itd.
mi internet ostatnio w dolsacie nie chodzil wogole jak nie bylo swiatlowodow, byl awaryjny itp. ale w erze swiatlowodow nie mialem zadnych awarii, mozliwe, ze tylko ty je masz.
chociaz zgadzam sie, bo nie tylko do Ciebie informatycy mówią, czy to oby nie wirusy.
ja również widziałam ulotke hyperionu i uwazam ze maja bardzo dobra ofertę szkoda ze ja nie mogę sobie załozyc bo mieszkam na dolnośląskim ale znam wiele opinii od osób z okrzei , przytorza ze net smiga,
Greg a ty co pracownik dolsatu i boisz sie o robotę czy właściciel e tak bronisz?
Ja uciekam w tym miesiącu z dolsatu do vectry i program tv maja lepszy niż dolshit i net a cena wyjdzie cale 4 zl drożej mamy wolny rynek za rok jak sie cos zmieni to zmienie na innego dostawce i tyle nikt mnie nie trzyma przy jednym co jest gownianym monopolista i poprostu okrada ludzi smiesznymi limitami "zeby zapobiec przepelnieniu sieci" i "dla naszej wygody" nie zapominajmy ze na stronie glownej w dziale internet jest napisane ze nie ma limitow
"Wybierając nas otrzymujesz :
połączenie z Internetem niezależne od linii telefonicznej
stały i nielimitowany dostęp do sieci przez 24 h na dobę, bez żadnych ograniczeń w ilości przesyłanych danych
bezpośrednie połączenie poprzez sieć LAN z ponad 6 tys. obecnych użytkowników
szybki i profesjonalny serwis czuwający nad poprawną pracą sieci." -http://dolsat.pl/internet.php
śmiech na sali nawet servera dc nie postawia jak każdy porządny dostawca neta w innym mieście no ale to tylko dolsat w spaniała firma myśląca ze jej klienci to debile i nie widza jak ich oszukuje btw. ostatnio zmienił sie cennik i opcje neta zwiększyli limit z 25gb do 35gb na laczy 1mb/s (wedlog obliczen cale 3 dni sciagania non stop.) oraz po wykorzystaniu z 64/64 na 128/128 ale jak do nich poszedłem zie zapytać czy to sie automatycznie zmienia to babka mi mówi ze trzeba do nich iść renegocjować umowę nawet nie przysłali informacji z rachunkiem ze zmiana nastąpiła jak bym nie wszedł na stronę to bym sie nigdy nie dowiedział ze zmienili ofertę a ja ciągle na starej jestem kolejny przykład tego ze dolsat uważa swoich klientow za idiotów i kombinuje jak sie da żeby na swoim łączu jak pisze na stronie 225mb/s kolejne 6000 użytkowników podpiąć...
Greg i nawet jak zniknie 15 razy to będzie lepszy niż ten dolsatowy ze śmiesznym limitem w na maxa wygórowanej cenie we Wrocku jak jestem to za taka cene ma sie 2mb bez limitu oraz miejski hub dc nie jak tu z 1Mb/s maksymalnym wewnetrznym transferem tylko 12,5Mb/s max transferu czyli tyle ile sieciowka 100mega bitowa wyciąga maxymalnie czyli wlasciwie nawet w najtańszej opcji za 30zl/mies można ściągać wszystko z lokalnego dc (średnio 1500 userow) i wszystkie nowości są nawet jak by był limit we wrocku to bym nie narzekał bo i tak tylko z sie dc ciągnie.
Czy ktos ma jakies informacje o wejsciu na nasz ryneczek bełchatowski jakichs powazniejszych dostawców jak Chello czy UPC a moze juz gdzies sa?
Troche mnie irytuje tak mała konkurencja ;-] a do tego gdy jezdze do znajomej w wiekszym miescie kozystam z 20Mbit łącza w jakims pakiecie ale stosunkowo niedrogo jak na ów pakiet i róznica jest kolosalna zwłaszcza kiedy w kilka min ciagne filmy, wieksze gry w np. godzine hehe ;p
a tu na łączu 1Mbit to komp musi lazic 24/7/365 zebym sciagnal to co mam do sciagniecia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum