Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?
Autor Wiadomość
czekoladka
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-12-04, 15:50   

ja mam wiekszy problem bo dolsat nie jest podlaczony do mojego bloku. chcialam wziac neostrade ale tam sobie zycza aby miec tel stacjonarny czego ja nie chce bo wole komorke. A o radiówce to ja nawet nie mysle :???: :???: w belku to nie ma zabardzo co szukac bo nic ciekawego nie ma :cry:

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-12-04, 17:08   

czekoladka napisał/a:
ja mam wiekszy problem bo dolsat nie jest podlaczony do mojego bloku. chcialam wziac neostrade ale tam sobie zycza aby miec tel stacjonarny czego ja nie chce bo wole komorke. A o radiówce to ja nawet nie mysle :???: :???: w belku to nie ma zabardzo co szukac bo nic ciekawego nie ma :cry:

Telekomunikacja Polska SA (TP SA) będzie oferować samodzielną usługę szerokopasmowego dostępu do internetu – neostradę od 15 lutego przyszłego roku, poinformował Urząd Komunikacji Elektronicznej przytaczając list prezesa TP SA do prezes UKE.

Wytrzymaj jeszcze trochę ;)

chubbchubbs
Moderator

Wysłany: 2006-12-04, 20:07   

czekoladka napisał/a:

a jaki blok to jets tzn nr domu i jakie osiedle

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-12-04, 20:29   

niemoge uwierzyc w elektronie mam ping 20 - 15 np w counter-strike

czekoladka
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-12-10, 17:50   

ja mieszkam na przytorzu a dolsat wszystkie bloki nie ma podlaczone czesc blokow ma vectra.
:???: i co mi radzicie zalozyc??

ziomek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-01-01, 03:10   

Orientuje się może ktoś jak chodzi łącze radiowe z KRJ-u?
POzdrawiam.

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-01-03, 11:52   

ziomek napisał/a:
Orientuje się może ktoś jak chodzi łącze radiowe z KRJ-u?
POzdrawiam.

to ta firma jeszcze istnieje ? przypadkiem nie kupił ich dolsat ?

ziomek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-01-03, 19:51   

Chyba twór o nazwie Hyperion to wykupił. W każdym razie jak ktoś miał kiedys łącze z KRJ, a teraz ma z tej firmy co go wykupiła, to poprosiłbym o opinie o łączu. Pozdrawiam

radman
Początkujący

Wysłany: 2007-01-04, 13:24   

marluk: co do tej samodzielnej uslugi neostrady, to tpsa latwo skory nie sprzeda. niby nie bedzie trzeba placic abonamentu, ale bedzie trzeba pokryc 'koszt utrzymania lacza" -ok 30zl:) no chyba, ze przyfasola im jeszcze wieksza kare ;)

marluk 
Administrator

Wysłany: 2007-01-04, 14:55   

radman napisał/a:
marluk: co do tej samodzielnej uslugi neostrady, to tpsa latwo skory nie sprzeda. niby nie bedzie trzeba placic abonamentu, ale bedzie trzeba pokryc 'koszt utrzymania lacza" -ok 30zl:) no chyba, ze przyfasola im jeszcze wieksza kare ;)

Zgadza się, niedawno to wyszło. Teraz jest o tym głośno.. z tego co wiem mogą dostać nawet 360mln ;)
eh czyżby kolejne lata w dolsacie ? ;)

Thomas
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2007-03-03, 20:21   

ziomek napisał/a:
Chyba twór o nazwie Hyperion to wykupił. W każdym razie jak ktoś miał kiedys łącze z KRJ, a teraz ma z tej firmy co go wykupiła, to poprosiłbym o opinie o łączu. Pozdrawiam

tak zgadza sie hypieron wykupil KRJ,
strasznie jestem niezadowolony z lacza, napisane w umowie ze mam niby 356 kb/s oczywiscie sprawdzilem i nawet 200 nie ma, ogolnie jesli chce sciagnac cos z internetu to pisze 4 kb/s, poprostu kompletna klapa. Ten hyperion ma cos takiego ze jak siedzi duzo ludzi to strasznie muli net i nie da sie siedziec, jednak w nocy gdzie malo ludzi to zasuwa niesamowicie. Mieszkam na zadupiu (Binkow) i chcialem dolsat ale odmowili, zostal mi tylko Hypierion(dawniej KRJ) gdybym tylko mogl to bym wzial z innej firmy, calkowicie odradzam Hyperion ;/

P.S: nie wie ktos jak poprawic szybkosc tego internetu ? :D :D

radman
Początkujący

Wysłany: 2007-03-05, 07:49   

nie uogolnialbym, ze caly binkow to zadupie :razz:
co najwyzej te bloki pod lasem :mrgreen: - poza tym 99% blokow ma mozliwosc przylaczenia netu z dolsatu/vectry

popak20 
Początkujący

Wysłany: 2007-06-11, 17:55   

Witam

Nie ma co trzeba uciekać z dolsatu jak najszybciej ja tak robie jak ma płacić 60zł a 128 to wole wziąć NEO 1M za taką samą cenę i dopłacać te 36zł za utrzymanie łącza na dodatek zakładam telefon VoIp i będę gadał za FREEE :wink:

Kiedyś napisałem meila do dolsatu ile trzeba czekać na rezygnacje netu i dopisałem że zmieniam dlatego że konkurencja na rynku :cool: a oni na to:
Kod:
Nie ma potrzeby przechodzenia do konkurencji i możemy się dogadać.
:lol:
I tak rezygnuje.

Pozdrawiam

spec^ 
Początkujący
;)

Wysłany: 2007-07-10, 11:53   

na dzien dzisiejszy to smieje sie z dolsatu.... :/ mam neta juz z tej firmy 4 lata i podsumowujac to moge powiedziec ze mnie okradaja... to jest smiech ze place ok 60 dych za marne 200 kb co w rzeczywisctosci jest ok 190 kb/s :? hmm robia super siec swiatlowody super pieknie tylko ile to juz robia pol roku rok jest o tym glosno a efektow nie widac... co zrobili mi miesiac temu jakas kanalizacje na osiedlu i studzienki z dolsatu i co zanim to podepna to minie natepny rok :/ zal poprostu w innych miastach to standard to 1 mb a na swiecie juz nie mowie :/ nara bo tylko cisnienie mi wzroslo jak na ten temat... sora za bledy jezykowe ale jestem podenerwowany i szybko chcialem o tym napisac ;)

Greg12310 
Początkujący

Wysłany: 2007-08-26, 15:27   

Dolsat, odkąd jest podłączony pod światłowody jest o wiele lepszy, 1mb/s świetnie śmiga, za całkiem niską cenę i limitem.

Film 700mb leci ok. 3 godz. (mysle ze nie jest tak zle).

[ Dodano: 2007-08-26, 16:28 ]
spec^ napisał/a:
na dzien dzisiejszy to smieje sie z dolsatu.... :/ mam neta juz z tej firmy 4 lata i podsumowujac to moge powiedziec ze mnie okradaja... to jest smiech ze place ok 60 dych za marne 200 kb co w rzeczywisctosci jest ok 190 kb/s :? hmm robia super siec swiatlowody super pieknie tylko ile to juz robia pol roku rok jest o tym glosno a efektow nie widac... co zrobili mi miesiac temu jakas kanalizacje na osiedlu i studzienki z dolsatu i co zanim to podepna to minie natepny rok :/ zal poprostu w innych miastach to standard to 1 mb a na swiecie juz nie mowie :/ nara bo tylko cisnienie mi wzroslo jak na ten temat... sora za bledy jezykowe ale jestem podenerwowany i szybko chcialem o tym napisac ;)

to dziwne, bo pod światłowody jestem podpięty jakieś 3 miesiące..

Odpowiedz do tematu