Bełchatów - Forum dyskusyjne Strona Główna Bełchatów - Forum dyskusyjne
Forum dyskusyjne Bełchatowskiej Społeczności Internetowej ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Dodaj swoje ogłoszenie: Sprzedam / Kupię / Zamienię | Dam pracę / Szukam pracy | Poszukuję | Reklama / Polecam

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto zmienić Dolsat na Elektron? A może coś innego?
Autor Wiadomość
jarek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-20, 16:02   

marluk napisał/a:
memory napisał/a:
A co sadzicie o dolsat power? :)

że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..

Marluk jak tu patrze to tylko ciągle narzekasz :) jak to ci źle działa, zgłoś do dolsatu że ci net szwankuje. A z drugiej strony prziecież możesz zmienić na neo , nikt ci nie broni, rozporządzenie podobno wyszło że można mieć neo bez posiadania telefonu i tpsa jeżeli ma możliwość to powinna ci podłączyć, ale wiadomo jak to z tepsą :].

memory
Początkujący

Wysłany: 2006-07-20, 23:05   

Wszedzie jest badziew przy standardowej oplacie :/ na swiecie 512 to low connection a ja musze bulic za 200 ktorych nie osiagam :P

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-23, 20:11   

jarek napisał/a:
marluk napisał/a:
memory napisał/a:
A co sadzicie o dolsat power? :)

że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..

Marluk jak tu patrze to tylko ciągle narzekasz :) jak to ci źle działa, zgłoś do dolsatu że ci net szwankuje. A z drugiej strony prziecież możesz zmienić na neo , nikt ci nie broni, rozporządzenie podobno wyszło że można mieć neo bez posiadania telefonu i tpsa jeżeli ma możliwość to powinna ci podłączyć, ale wiadomo jak to z tepsą :].

Już 3x rozmawiałem z adminem w tej sprawie. Nie oszukujmy się, dolsat wykorzystuje swój monopol i odbija się to na nas..
co do neo (net bez abonamentu) to jeszcze nie jest nic przesądzone i temat może się ciągnąć kilka miechów.
Jeżeli natomiast będę miał alternatywę dla dolsatu to naturalnie zmienię.
Pozdr.

jarek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-27, 16:20   

marluk napisał/a:

Już 3x rozmawiałem z adminem w tej sprawie. Nie oszukujmy się, dolsat wykorzystuje swój monopol i odbija się to na nas..
co do neo (net bez abonamentu) to jeszcze nie jest nic przesądzone i temat może się ciągnąć kilka miechów.
Pozdr.

Powiedz z którym :) ?

marluk 
Administrator

Wysłany: 2006-07-27, 17:21   

jarek napisał/a:
marluk napisał/a:

Pozdr.

Powiedz z którym :) ?

Jakby się przedstawiali to bym Ci powiedział..

jarek
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-28, 22:57   

Hmm.. dziwne bo z tego co mi wiadomo to admini nie odbierają telefonów,
no coż ale mogę się mylić.

Pomidorex
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-07-31, 17:11   

Ja mam necik z Elektronu, wcześniej miałem Globsat no i nie ma porównania! W globsacie non stop przerwy i sie ślimaczyło a w Elektronie net śmiga jak szalony :twisted: No i panie w biurze obsługi klienta milsze :razz:

Pavlow
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-08-01, 20:51   

Wieksze firmy nie wejda do Belchatowa ( moim zdaniem ). Powodem jest to iz 6 tys ludzi nalezy juz do dolsatu. Reszta czesc osob posiada internet z pozostalych firm ( electron, vectra ) ...

TPSA w Belchatowie jest i oferuje na dzien dzisiejszy usluge - 29 zl 512 kb. To jednak nie zmieni sytuacji na rynku. Moze z 5 % osob z dolsatu skusi sie faktycznie na TPSA.

Dolsat oferuje ciekawe rozwiazania. Trzeba pamietac ze 5 lat temu gdy zakladalismy neta. Dolsat oferowal konta ( 100 mb ). W tamtych czasach TPSA dawala o wiele mniej.

Do tego wszystkiego dolsat dorzuca telefonie, tv itp.

Trzeba pamietac jeszcze o tym ze nie mamy zadnych limitow w przeciwienstwie do TPSY itp.

Juz wkrotce predkosc w dolsacie bedzie 2x szybsza ( z ok 25 kb do ok 50 - za friko )

Pozyjemy zobaczymy...

Jesli za rok sytuacja bedzie taka sama albo podobna do dzisiejszej to Ja dziekuje za takiego neta bo to wstyd zeby w dzisiejszych czasach meczyc sie z taka predkoscia.

Pozdrawiam.

Pomidorex
Nowy Forumowicz

Wysłany: 2006-08-03, 01:16   

Pavlow napisał/a:
Dolsat oferuje ciekawe rozwiazania. Trzeba pamietac ze 5 lat temu gdy zakladalismy neta. Dolsat oferowal konta ( 100 mb ). W tamtych czasach TPSA dawala o wiele mniej.
Do tego wszystkiego dolsat dorzuca telefonie, tv itp.

Elektron od jakichś 2 lat daje 1024 MB, no i telefonię też :)

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-08-03, 16:56   

obys mial racje z ta predkoscia za friko to elektron tez zwiekszy :)

Quality 
Bywalec
Wiem że nic niewiem

Wysłany: 2006-08-29, 12:46   

Pavlow wejda z netem wejda :) Czuje to w kosciach ze Chello sie zbliza :P I to juz niedlugo. Sam bym zmienil dolsat na neo gdyby tylko bylo stale IP zewnetrzne i nawet bym sie sekundy niezastanawial. Dolsat jest malo awaryjny, ale predkosc maja slabiutka, a ludzie coraz czesciej patrza na to. Ja osobiscie wieze ze dolsat padnie jak wejda ze 2 firmy oferujace internet i zaczna przebijac ceny i szybkosc lacz. Dolsat power to tez jest dobre co mi z ego ze oni maja lacze 100 Mb/ps jak ja mam tylko 200 Kb heh

memory1
Początkujący

Wysłany: 2006-08-30, 22:30   

to prawda chwalic to sie umia :)

Robert 
Początkujący
Robert

Wysłany: 2006-09-02, 16:11   

Nie mieszkam w Bełchatowie tylko w Łodzi, ale rozterki co do wyboru usługodawcy internetowego są wszędzie takie same. Ostatni zmieniłem TP SA na Multimedie. Kupiłem sobie taki pakiecik: internet (tylko 256Mb) + telefon (darmocha do stacjonarnych z kierunkowym 042). Za pakiet płacę 80 zł. Wziąłem na próbę, bo chciałem przkonać się jak chula internet przy 256Mb. I powiem szczerze, że z internetu jestem bardzo zadowolony. Nie zawiesza się, średnia prędkość przesyłu też przyzwoita - czyli OK. Gorzej z telefonem. Tutaj zdarza się, że po wybraniu numeru mam ciągle sygnał zajęty, albo łączy ale jest głuchy. No ale jak już połączy to gadać można ile się chce :smile:
W Multimedi ofrują i mocno reklamują się z internetem 512Mb za 25 zł/m. Wszystko fajnie tylko, że limit przesyłu danych jest taki, że na pocztę z wiadomościami tekstowymi nie wystarczy. To takie triki reklamowe, żeby zaistnieć, ale diabeł :twisted: tkwi w szczegółach. nDlatego uważam,że jeśli ktoś się chwali to trzeba go sprawdzić i mieć swoje zdanie.

Chemik'ain
Początkujący

Wysłany: 2006-09-21, 15:43   

Załóż sobie z elektronu. Mój tata zapłącił za cały rok ok. 37 zł/miech . (128 chyba?) Jestem zadowolony nawet z takiej prędkośći. Jak się płąci za rok z góry to masz taniej. Mają cienką kafejke co są tylko 4 kompy to chodze do megaNeta :P Tam jest wypasionie(zastąpiono innym słowem)
MegaNETcaffe (always)(always waiting for lanparty ^^)

CHORWAT
Początkujący

Wysłany: 2006-09-22, 18:50   

Na dzien dzisiejszy w Belchatowie net jest raczej na kiepskim poziomie(ale jeszcze nie na zalosnym :razz: )Mysle ze jak wejdzie jakis konkretny operator(Chello lub cos takiego) to moze faktycznie jak ktos wspomnial wczesniej cos sie zmieni ale te firmy rowniez musza miec wlasnie telefonie internet i moze tv bo wtedy tak naprawde beda mogli z Dolsatem konkurowac na wszystkich frontach.

Robert napisał/a:
Nie mieszkam w Bełchatowie tylko w Łodzi, ale rozterki co do wyboru usługodawcy internetowego są wszędzie takie same. Ostatni zmieniłem TP SA na Multimedie. Kupiłem sobie taki pakiecik: internet (tylko 256Mb) + telefon (darmocha do stacjonarnych z kierunkowym 042). Za pakiet płacę 80 zł. Wziąłem na próbę, bo chciałem przkonać się jak chula internet przy 256Mb. I powiem szczerze, że z internetu jestem bardzo zadowolony. Nie zawiesza się, średnia prędkość przesyłu też przyzwoita - czyli OK. Gorzej z telefonem. Tutaj zdarza się, że po wybraniu numeru mam ciągle sygnał zajęty, albo łączy ale jest głuchy. No ale jak już połączy to gadać można ile się chce :smile:
W Multimedi ofrują i mocno reklamują się z internetem 512Mb za 25 zł/m. Wszystko fajnie tylko, że limit przesyłu danych jest taki, że na pocztę z wiadomościami tekstowymi nie wystarczy. To takie triki reklamowe, żeby zaistnieć, ale diabeł :twisted: tkwi w szczegółach. nDlatego uważam,że jeśli ktoś się chwali to trzeba go sprawdzić i mieć swoje zdanie.

W Lodzi jest raczej wieksza konkurencja wsrod firm oferujacych INTERNET + inne rzeczy ale oferta naprawde fajna.
Kuzynka zonki ktora siedzi juz troche w Anglii ma cos podobnego internet 2Mb i rozmowy w calym kraju za Free,ale znajac nasze miasto to raczej za ladnych kilka lat moze cos takiego sie trafi i nam.

Odpowiedz do tematu