że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..
Marluk jak tu patrze to tylko ciągle narzekasz jak to ci źle działa, zgłoś do dolsatu że ci net szwankuje. A z drugiej strony prziecież możesz zmienić na neo , nikt ci nie broni, rozporządzenie podobno wyszło że można mieć neo bez posiadania telefonu i tpsa jeżeli ma możliwość to powinna ci podłączyć, ale wiadomo jak to z tepsą :].
że co ?
mieszkam w 201 i tam dolsat za te 60zł brutto to jedno wielkie nieporozumienie. Jak tak dalej będzie a neostrada będzie bez abonamentu to zmieniam bez zastanowienia..
Marluk jak tu patrze to tylko ciągle narzekasz jak to ci źle działa, zgłoś do dolsatu że ci net szwankuje. A z drugiej strony prziecież możesz zmienić na neo , nikt ci nie broni, rozporządzenie podobno wyszło że można mieć neo bez posiadania telefonu i tpsa jeżeli ma możliwość to powinna ci podłączyć, ale wiadomo jak to z tepsą :].
Już 3x rozmawiałem z adminem w tej sprawie. Nie oszukujmy się, dolsat wykorzystuje swój monopol i odbija się to na nas..
co do neo (net bez abonamentu) to jeszcze nie jest nic przesądzone i temat może się ciągnąć kilka miechów.
Jeżeli natomiast będę miał alternatywę dla dolsatu to naturalnie zmienię.
Pozdr.
Już 3x rozmawiałem z adminem w tej sprawie. Nie oszukujmy się, dolsat wykorzystuje swój monopol i odbija się to na nas..
co do neo (net bez abonamentu) to jeszcze nie jest nic przesądzone i temat może się ciągnąć kilka miechów.
Pozdr.
Pozdr.
Ja mam necik z Elektronu, wcześniej miałem Globsat no i nie ma porównania! W globsacie non stop przerwy i sie ślimaczyło a w Elektronie net śmiga jak szalony No i panie w biurze obsługi klienta milsze
Wieksze firmy nie wejda do Belchatowa ( moim zdaniem ). Powodem jest to iz 6 tys ludzi nalezy juz do dolsatu. Reszta czesc osob posiada internet z pozostalych firm ( electron, vectra ) ...
TPSA w Belchatowie jest i oferuje na dzien dzisiejszy usluge - 29 zl 512 kb. To jednak nie zmieni sytuacji na rynku. Moze z 5 % osob z dolsatu skusi sie faktycznie na TPSA.
Dolsat oferuje ciekawe rozwiazania. Trzeba pamietac ze 5 lat temu gdy zakladalismy neta. Dolsat oferowal konta ( 100 mb ). W tamtych czasach TPSA dawala o wiele mniej.
Do tego wszystkiego dolsat dorzuca telefonie, tv itp.
Trzeba pamietac jeszcze o tym ze nie mamy zadnych limitow w przeciwienstwie do TPSY itp.
Juz wkrotce predkosc w dolsacie bedzie 2x szybsza ( z ok 25 kb do ok 50 - za friko )
Pozyjemy zobaczymy...
Jesli za rok sytuacja bedzie taka sama albo podobna do dzisiejszej to Ja dziekuje za takiego neta bo to wstyd zeby w dzisiejszych czasach meczyc sie z taka predkoscia.
Dolsat oferuje ciekawe rozwiazania. Trzeba pamietac ze 5 lat temu gdy zakladalismy neta. Dolsat oferowal konta ( 100 mb ). W tamtych czasach TPSA dawala o wiele mniej.
Do tego wszystkiego dolsat dorzuca telefonie, tv itp.
Elektron od jakichś 2 lat daje 1024 MB, no i telefonię też
Pavlow wejda z netem wejda Czuje to w kosciach ze Chello sie zbliza I to juz niedlugo. Sam bym zmienil dolsat na neo gdyby tylko bylo stale IP zewnetrzne i nawet bym sie sekundy niezastanawial. Dolsat jest malo awaryjny, ale predkosc maja slabiutka, a ludzie coraz czesciej patrza na to. Ja osobiscie wieze ze dolsat padnie jak wejda ze 2 firmy oferujace internet i zaczna przebijac ceny i szybkosc lacz. Dolsat power to tez jest dobre co mi z ego ze oni maja lacze 100 Mb/ps jak ja mam tylko 200 Kb heh
Nie mieszkam w Bełchatowie tylko w Łodzi, ale rozterki co do wyboru usługodawcy internetowego są wszędzie takie same. Ostatni zmieniłem TP SA na Multimedie. Kupiłem sobie taki pakiecik: internet (tylko 256Mb) + telefon (darmocha do stacjonarnych z kierunkowym 042). Za pakiet płacę 80 zł. Wziąłem na próbę, bo chciałem przkonać się jak chula internet przy 256Mb. I powiem szczerze, że z internetu jestem bardzo zadowolony. Nie zawiesza się, średnia prędkość przesyłu też przyzwoita - czyli OK. Gorzej z telefonem. Tutaj zdarza się, że po wybraniu numeru mam ciągle sygnał zajęty, albo łączy ale jest głuchy. No ale jak już połączy to gadać można ile się chce
W Multimedi ofrują i mocno reklamują się z internetem 512Mb za 25 zł/m. Wszystko fajnie tylko, że limit przesyłu danych jest taki, że na pocztę z wiadomościami tekstowymi nie wystarczy. To takie triki reklamowe, żeby zaistnieć, ale diabeł tkwi w szczegółach. nDlatego uważam,że jeśli ktoś się chwali to trzeba go sprawdzić i mieć swoje zdanie.
Załóż sobie z elektronu. Mój tata zapłącił za cały rok ok. 37 zł/miech . (128 chyba?) Jestem zadowolony nawet z takiej prędkośći. Jak się płąci za rok z góry to masz taniej. Mają cienką kafejke co są tylko 4 kompy to chodze do megaNeta Tam jest wypasionie(zastąpiono innym słowem)
_________________ www.elektron.com.pl
Najlepszy dostawca w Bełchatowie
GKS SpoKo JeSt!111ONEONEONE!
MegaNETcaffe (always)(always waiting for lanparty ^^)
Na dzien dzisiejszy w Belchatowie net jest raczej na kiepskim poziomie(ale jeszcze nie na zalosnym )Mysle ze jak wejdzie jakis konkretny operator(Chello lub cos takiego) to moze faktycznie jak ktos wspomnial wczesniej cos sie zmieni ale te firmy rowniez musza miec wlasnie telefonie internet i moze tv bo wtedy tak naprawde beda mogli z Dolsatem konkurowac na wszystkich frontach.
Robert napisał/a:
Nie mieszkam w Bełchatowie tylko w Łodzi, ale rozterki co do wyboru usługodawcy internetowego są wszędzie takie same. Ostatni zmieniłem TP SA na Multimedie. Kupiłem sobie taki pakiecik: internet (tylko 256Mb) + telefon (darmocha do stacjonarnych z kierunkowym 042). Za pakiet płacę 80 zł. Wziąłem na próbę, bo chciałem przkonać się jak chula internet przy 256Mb. I powiem szczerze, że z internetu jestem bardzo zadowolony. Nie zawiesza się, średnia prędkość przesyłu też przyzwoita - czyli OK. Gorzej z telefonem. Tutaj zdarza się, że po wybraniu numeru mam ciągle sygnał zajęty, albo łączy ale jest głuchy. No ale jak już połączy to gadać można ile się chce
W Multimedi ofrują i mocno reklamują się z internetem 512Mb za 25 zł/m. Wszystko fajnie tylko, że limit przesyłu danych jest taki, że na pocztę z wiadomościami tekstowymi nie wystarczy. To takie triki reklamowe, żeby zaistnieć, ale diabeł tkwi w szczegółach. nDlatego uważam,że jeśli ktoś się chwali to trzeba go sprawdzić i mieć swoje zdanie.
W Lodzi jest raczej wieksza konkurencja wsrod firm oferujacych INTERNET + inne rzeczy ale oferta naprawde fajna.
Kuzynka zonki ktora siedzi juz troche w Anglii ma cos podobnego internet 2Mb i rozmowy w calym kraju za Free,ale znajac nasze miasto to raczej za ladnych kilka lat moze cos takiego sie trafi i nam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum