Ja mam doswiadczenie z serwisem "przez internet".Zenujace to jest, wysyłaja nie te plyty glowne, gubia sie przedmioty, kradziez, zle polecona paczka,4 tyg czekania.Na razie mnie to spotkalo. Ogolnie to wielki plus, spalilem prawie caly komp (moj blad),rozkrecalem,zgubilem pare czesci (tasmy itd),a nie bylo problemu z wymiana na nowe czesci,ba nawet dostalem lepsza plyte glowna. reasumujac nie polecam serwisow w sklepach internetowych
Cytat:
Jak ktos napisze ze ma np plyte glowna za 200/300 zł i ma dobra to gratuluje wiedzy komputerowej
reasumujac nie polecam serwisow w sklepach internetowych
Hmmm serwis internetowy to może tak działa, ale jak wysyłasz do autoryzowanego serwisu nie ma takiego czegoś. No zdarza się każdemu pomylić. Raz wysłałem i nie miałem problemu.
Kumpel oddał Nokię do naprawy w Salonie Sieci Era na Piłsudskiego w Łodzi. Okazało się, że ten autoryzowany serwis to był komis tel. kom. na piotrkowskiej ;-]
hmm niema tak naprawde dobrego sklepu komputerowego w belchatowie
z tych co bym polecal to
esc
telmo
kiedys enter - teraz niewiem ( bo juz tam nie pracuje )
a czy amd czy intel core to juz kwestia gustu klijenta
ja mam amd i nie narzekam na nic a zasilacze jesli kupujecie kupujcie dobre nawet jak sa drogie np tagan 380w - 240zł jak kupowalem ale mam spokoj
pozdrawiam z uk
A więc tak koledzy, ja zakupiłem kompa w Ruścu u mojego kumpla fakt 30 km od Bełchatowa ale się opłacało bo porównując cenę komputera wyszło około 200 zł różnicy na takim samym sprzęcie.
Ja mogę powiedzieć że polecam CSC czy jak tam to sie teraz nazywa bo przynajmniej niema żadnego problemu z gwarancją jak coś ci padnie.
A STANOWCZO odradzam wam Articom pracuje tam banda cwaniaków jeżeli już coś wam sie zepsuje i oddacie na gwarancje to nie liczcie że odzyskacie szybko sprzęt będą wam wkręcać kity. Ja czekałem z 2 miesiące aż mi wymienili uszkodzona płytę główna co według mnie jest jawną kpiną....
Ciekawą właściwością tego sklepu jest też to że każą sobie przynosić sterowniki jak im dajesz komputer niby nic w tym dziwnego lecz dziwne jest to że ja przez 7 miesięcy nie odzyskałem moich sterowników bo im sie zapodziały...
A jeżeli już zakupiliście komputer w Articomie:
Jeżeli to oni będą wam skręcali kompa to sprawdźcie co macie w środku bo może sie okazać że jednak nie ma cię tam tego co na fakturze kumpel kupił u nich kompa zanim zaczęli oblepia wszystko plombami, otwiera go w domu patrzy a tam ma jakieś noname ramy zamiast kingstonów za które zapłacił.
mam jedno duze zastrzezenie do esc. chlopaki probuja mi na sile cos wcisnac. pracuje jako informatyk i wiem czego chce. jedna na sile probuja mi cos innego wcisnac. no coz w tym momencie traca klienta.
ale maja tez duuuuuza zalete. widzialem wiele ich kompow u wielu ludzi i naprawde jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby w srodku bylo cos innego niz na fakturze. a nie mozna bylo powiedziec tego o rambicie czy nawet articomie.
tak wiec jesli chodzi o totalnych laikow to spokojnie moge im ten sklep polecic bo przynajmniej nie beda mieli bubli w srodku.
hehe pojechali sklep articom a co powiecie o sklepie enteR? czy teraz nie sa za duze ceny , wlasciciel nie probuje wcisnac wam kitu ? hehe pracowalem tam i czasami niemoglem ze smiechu jak tlumaczyl klijentom ze to bedzie o wiele lepsze a pojecia niemial
pozdrawiam
Napisałem wcześniej że articom to najgorszy sklep w bełchatowie lecz ostatnio gdy zaniosłem im Uszkodzona Karte graficzna Gf7900 to zalatwili gwarancje w dokładnie tydzień tj 7 dni i w dodatku na wymianę dostałem lepsza krate grafiki.
Cóż więcej mogę powiedzieć mogłem sie mylić pisząc poprzedni post lub jakość usług w Articomie bardzo wzrosła.
No cóż gf7900 nie jest juz nigdzie dostępny to jest jedyny powód tego ze dostałes inną karte , co nie zmienia faktu, ze to świetna karta!
Gdybys sie pochwalił jaki to model bo nie wszystkie karty serii 8xxx są leprze od gf7900
Po tym co tutaj przeczytalem i po własnych doświadczeniach musze stwierdzic, ze w bełchatowie przy zakupie składanego na własne zyczenie komputera trzeba poprostu baaardzo uważac... Niestety nasi handlowcy lubią wykrecic nas na kilka czy kilkadziesiąt zł... ;-(
Niby składają te komputery na życzenie, ale właściwie nie wiesz co dostajesz...
A i nieżadko zdażają się im wpadki z cenami normalnie chyba z kosmosu oO a z zamawianiem przez internet oraz gwarancją na nie zadko awaryjne czesci sami wiecie troche ryzyko.
Nie bede tu pisal o konkretnych sklepach moge powiedziec tylko, ze potwierdza sie to co pisali moi poprzednicy ;-]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum