TEMAT: fotoradar w miejscowości RUSIEC
fotoradar w miejscowości RUSIEC 9 lata 9 miesiąc temu #8561
|
Witam, mam pytanie, czy może orientuje się ktoś czy radar w m. RUSIEC w okolicach Bełchatowa jest aktywny? Jakby ktoś miał informację to byłbym wdzięczny na odpowiedź.
|
|
fotoradar w miejscowości RUSIEC 9 lata 9 miesiąc temu #8562
|
W Polsce jest co najmniej 4 razy więcej masztów niż fotoradarów, które do nich się wstawia. W dodatku fotoradary od czasu do czasu muszą przechodzić przez serwis, legalizację, więc różnie to bywa, czasem fotoradar jest załadowany a czasem stoi pusty maszt. np. w Dłutowie fotoradaru nie było już co najmniej pół roku, a w Łodzi na Pabianickiej ciągle się słyszy na cb, od tirowców z antyradarami, że gołębnik jest załadowany.
|
|
fotoradar w miejscowości RUSIEC 9 lata 3 miesiąc temu #9354
|
kedzior napisał:
Witam, mam pytanie, czy może orientuje się ktoś czy radar w m. RUSIEC w okolicach Bełchatowa jest aktywny? Jakby ktoś miał informację to byłbym wdzięczny na odpowiedź. Myślę, że nie uzyskasz tutaj rzeczowej odpowiedzi. Co z tego, że dziś przeczytasz info, że fotoradar stoi pusty, a dnia następnego o godz. 6 rano podjedzie policja i go "załaduje"...Do kogo pretensje ? do forumowicza, który pisał, że maszt jest pusty ? Skoro wiesz, że jest tam maszt, to zwolnij na tym odcinku 100 metrów i będziesz miał pewność, że zdjęcia nie dostaniesz. 20 sekund dłuższej jazdy Cię nie zbawi. |
|
fotoradar w miejscowości RUSIEC 9 lata 3 miesiąc temu #9356
|
Jeśli policja kogoś chce złapać,to nie jest jej potrzebny do tego fotoradar.Oni mają oczy naokoło głowy.Wiem jak jest między innymi w moim mieście.Oczywiście nikt po pasach prawie nie chodzi,tylko tam gdzie akurat stoi i mu pasuje.Kiedyś sąsiadka rozejrzała się w prawo,lewo,widzi,że nikogo nie ma,policji także i dała nura na drugą stronę jezdni.Postawiła stopę,a z tyłu nagle słyszy,proszę się zatrzymać,ogląda się....oczywiście policja w radiowozie.Zapłaciła jak na pierwszy raz 50 zł.A ja osobiście uważam,że nie powinno być widać fotoradarów,może wtedy kierowcy jeździliby rozsądniej,gdyby tak zapłacili parę razy odpowiednią karę.Przed radarem zwalniają,a do następnego jadą na złamanie karku.
|
|